25. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Krupicová kaše s ovocem je zdravá a chutná snídaně, která vás povznese na energetický začátek dne. Tato klasická česká kaše je připravená z kvalitní krupice, mléka a dalších přísad. Ovocný topping jako jahody, borůvky nebo maliny dodává kaši osvěžující a ovocnou chuť. Tento recept vám poskytne nutričně vyváženou snídani, která vás naplní vitamíny, vlákninou a energií. Připravte si krupicovou kaši s ovocem a začněte den správně!
Suroviny
- 200 g krupicové kaše
- 500 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- vanilkový cukr podle chuti
- ovoce podle libosti (např. jahody, maliny, borůvky)
Postup
- Do hrnce nalijte mléko a přiveďte k varu.
- Přidejte krupicovou kaši, cukr a vanilkový cukr.
- Zmírněte teplotu a za stálého míchání vařte kaši asi 5 minut, nebo dokud nezhustne.
- Pokud máte rádi krémovou konzistenci, přidejte ještě trochu mléka a promíchejte.
- Hotovou krupicovou kaši přendejte do misek a nechte vychladnout.
- Mezitím si připravte ovoce – omyjte, nakrájejte na menší kousky.
- Přidejte ovoce do kaše a podle chuti můžete posypat ještě trochou cukru.
- Podávejte krupicovou kaši s ovocem teplou nebo studenou.