24. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a exotický recept na kari s jehněčím masem a jablečným chutney. Do tohoto lahodného jídla se kombinují pikantní curry koření s jemností jehněčího masa a sladkostí jablečného chutney. Připravte si tento pokrm, který vám zaručeně zvedne náladu a zasytí vaše chuťové buňky. Užijte si ho samotné nebo s rýží či naanem pro dokonalou kombinaci chutí. Dopřejte si jedinečnou gurmánskou zkušenost a objevte novou oblíbenou specialitu.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
- 1 velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- šťáva z 1 citronu
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezesládnou.
- Přidejte jehněčí maso a smažte, dokud nezbělá.
- Přidejte kari koření a vše promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen a nechte vařit po dobu 1 hodiny, dokud maso není měkké.
- Přidejte cukr, sůl a citronovou šťávu. Dobře promíchejte a nechte vařit dalších 10 minut.
- Servírujte kari s jehněčím s rýží nebo naan chlebem a doplněné jablečným chutney.