24. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari s jehněčím a jablečným chutney
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a exotický recept na kari s jehněčím masem a jablečným chutney. Do tohoto lahodného jídla se kombinují pikantní curry koření s jemností jehněčího masa a sladkostí jablečného chutney. Připravte si tento pokrm, který vám zaručeně zvedne náladu a zasytí vaše chuťové buňky. Užijte si ho samotné nebo s rýží či naanem pro dokonalou kombinaci chutí. Dopřejte si jedinečnou gurmánskou zkušenost a objevte novou oblíbenou specialitu.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • šťáva z 1 citronu

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezesládnou.
  2. Přidejte jehněčí maso a smažte, dokud nezbělá.
  3. Přidejte kari koření a vše promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen a nechte vařit po dobu 1 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte cukr, sůl a citronovou šťávu. Dobře promíchejte a nechte vařit dalších 10 minut.
  6. Servírujte kari s jehněčím s rýží nebo naan chlebem a doplněné jablečným chutney.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *