24. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Pečené kuře s bylinkovou krustou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na pečené kuře s bylinkovou krustou je naprosto dokonalým jídlem pro všechny milovníky masitých pokrmů. Kuřecí maso je pečené do perfektního zlatavého zbarvení a pokryté bohatou a aromatickou bylinkovou kůrkou. Tato kombinace přináší výjimečnou chuť a vůni. Připravte si tento jednoduchý a chutný recept pro příležitosti, kdy si potřebujete pochutnat na něčem zvláštním. Dopřejte si to nejlepší, co může kuřecí maso nabídnout, a dodejte svým jídlům vyšší úroveň kvality a lahodnosti s tímto receptem na pečené kuře s bylinkovou krustou.

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 lžíce čerstvě nasekaných bylinek (např. tymián, rozmarýn, petrželka)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kuře omyjte a důkladně osušte papírovým ubrouskem.
  3. Smíchejte olivový olej, sůl, pepř a bylinky v malé míse.
  4. Bylinkovou směs vmasírujte do kuřete, zajišťujíc, aby se dostala i pod kůži.
  5. Pokládejte kuře do zapékací mísy nebo pekáčku.
  6. Pečte kuře v předehřáté troubě asi 1,5-2 hodiny, dokud není kůže křupavá a maso průběžně kontrolovat.
  7. Po upečení nechte kuře chvilku odpočinout, následně nakrájejte na porce a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *