24. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na tradiční argentinské jídlo? Vyzkoušejte Asado au gratin. Tento oblíbený pokrm kombinuje grilované maso s křupavou vrstvou sýrového gratinu. S naším podrobným receptem a jednoduchými postupy se stanete mistrem při přípravě této chutné lahůdky. Užijte si bohaté a lahodné chvilky s rodinou a přáteli při konzumaci Asada au gratin.
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (Asado)
- 3 středně velké brambory
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g sýra (cheddar nebo gouda)
- 250 ml smetany na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na sporáku rozehřejte olivový olej v litinové pánvi.
- Maso opatrně připravte a nakrájejte na tenké plátky.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na rozehřátém oleji osmažte maso spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátne.
- Vyklopte smažené nebo maso do pekáčku a vrstvěte ho střídavě s plátky brambor.
- Pokračujte v procesu vytváření vrstev, dokud nedosáhnete vrcholu pekáčku.
- Smetanu nalijte na vrchní vrstvu a posypte sýrem.
- Poklaďte pekáček do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut, dokud nebude vrchní vrstva zlatavá a bublinková.
- Vezměte pekáček z trouby a nechte ho chvíli odpočinout před servírováním.
- Poté nakrájejte na porce a podávejte ještě teplé.