24. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Asado au gratin.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na tradiční argentinské jídlo? Vyzkoušejte Asado au gratin. Tento oblíbený pokrm kombinuje grilované maso s křupavou vrstvou sýrového gratinu. S naším podrobným receptem a jednoduchými postupy se stanete mistrem při přípravě této chutné lahůdky. Užijte si bohaté a lahodné chvilky s rodinou a přáteli při konzumaci Asada au gratin.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (Asado)
  • 3 středně velké brambory
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g sýra (cheddar nebo gouda)
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na sporáku rozehřejte olivový olej v litinové pánvi.
  2. Maso opatrně připravte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  5. Na rozehřátém oleji osmažte maso spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátne.
  6. Vyklopte smažené nebo maso do pekáčku a vrstvěte ho střídavě s plátky brambor.
  7. Pokračujte v procesu vytváření vrstev, dokud nedosáhnete vrcholu pekáčku.
  8. Smetanu nalijte na vrchní vrstvu a posypte sýrem.
  9. Poklaďte pekáček do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut, dokud nebude vrchní vrstva zlatavá a bublinková.
  10. Vezměte pekáček z trouby a nechte ho chvíli odpočinout před servírováním.
  11. Poté nakrájejte na porce a podávejte ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *