24. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italský bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Tento italský recept na bruschettu s rajčaty je jednoduchý a chutný. Křupavý chléb je opečený a poté potřený česnekem a olivovým olejem. Na vrch je přidána směs čerstvých rajčat, bazalky, olivového oleje a soli. Bruschetta s rajčaty je skvělým startem nebo lehkým občerstvením, které je proslulé svou svěžestí a jedinečným italským zážitkem.

Suroviny

  • 1 bageta
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý bazalkový listy
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Bagetu nakrájejte na 1 cm silné plátky.
  2. Rajčata nakrájejte na malé kostičky a vložte do mísy.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, roztrhané bazalkové lístky, sůl, pepř a zalijte olivovým olejem.
  4. Vše dobře promíchejte a nechte rajčata asi 10 minut odležet.
  5. Plátky bagety opečte na pánvi nebo ve grilu z obou stran do zlatova.
  6. Každý plátek bagety potřete česnekem a přidejte směs rajčat s olejem.
  7. Můžete ještě posypat trochou bazalky nebo nastrouhaným parmazánem.
  8. Servírujte ihned a můžete si vychutnat italskou bruschettu s rajčaty!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *