24. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Tandoori kuře s mangovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuře s mangovou omáčkou je pochoutkou pro milovníky indické kuchyně. Tandoori marináda, plná exotických koření a příjemně pikantních chutí, dodá kuřecímu masu bohatou a intenzivní chuť. K tomu se podává sladkokyselá mangová omáčka, která podtrhne a zkombinuje všechny chutě a vytvoří harmonický celek. Tento recept je skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí zažít autentickou chuť indické kuchyně přímo v pohodlí domova.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kosti a kůže
  • 200 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tandoori koření
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžíce koriandru, mletého
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl podle potřeby

Postup

  1. Ve skleněné míse smíchejte jogurt, tandoori koření, česnek, zázvor, koriandr, olej a sůl. Vzniklou marinádu důkladně promíchejte.
  2. Přidejte kuřecí prsa do marinády a dobře je promíchejte. V ideálním případě nechte maso marinovat v lednici po dobu nejméně 2 hodin (nebo přes noc), abyste dosáhli co nejlepšího ochutnání.
  3. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  4. Připravte si pekáč a položte na něj grilovací mřížku. Na mřížku položte marinovaná kuřecí prsa a dejte do trouby.
  5. Pečte kuře po dobu 20-25 minut, dokud není zevnitř vařené a zvenčí krásně zbarvené.
  6. Mezitím si připravte mangovou omáčku. K tomu budete potřebovat: 1 zralé manga, oloupané a nakrájené, 2 lžíce šťávy z citronu, 2 lžíce medu, 1 čajovou lžičku mletého kmínu, 1/2 čajové lžičky mletého koriandru a špetku soli.
  7. Všechny ingredience na omáčku dejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
  8. Servírujte kuře s mangovou omáčkou a můžete ho doplnit například rýží nebo indickými chlebovými placky (naan).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *