24. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tandoori kuře s mangovou omáčkou je pochoutkou pro milovníky indické kuchyně. Tandoori marináda, plná exotických koření a příjemně pikantních chutí, dodá kuřecímu masu bohatou a intenzivní chuť. K tomu se podává sladkokyselá mangová omáčka, která podtrhne a zkombinuje všechny chutě a vytvoří harmonický celek. Tento recept je skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí zažít autentickou chuť indické kuchyně přímo v pohodlí domova.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 200 ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce tandoori koření
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžíce koriandru, mletého
- 1 lžíce oleje
- Sůl podle potřeby
Postup
- Ve skleněné míse smíchejte jogurt, tandoori koření, česnek, zázvor, koriandr, olej a sůl. Vzniklou marinádu důkladně promíchejte.
- Přidejte kuřecí prsa do marinády a dobře je promíchejte. V ideálním případě nechte maso marinovat v lednici po dobu nejméně 2 hodin (nebo přes noc), abyste dosáhli co nejlepšího ochutnání.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Připravte si pekáč a položte na něj grilovací mřížku. Na mřížku položte marinovaná kuřecí prsa a dejte do trouby.
- Pečte kuře po dobu 20-25 minut, dokud není zevnitř vařené a zvenčí krásně zbarvené.
- Mezitím si připravte mangovou omáčku. K tomu budete potřebovat: 1 zralé manga, oloupané a nakrájené, 2 lžíce šťávy z citronu, 2 lžíce medu, 1 čajovou lžičku mletého kmínu, 1/2 čajové lžičky mletého koriandru a špetku soli.
- Všechny ingredience na omáčku dejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Servírujte kuře s mangovou omáčkou a můžete ho doplnit například rýží nebo indickými chlebovými placky (naan).