24. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Vinná omáčka s hovězím svíčkovým
zdroj: Recepty 24/7

Vinná omáčka s hovězím svíčkovým je lahodný a bohatý recept, který zaujme každého gurmána. Hovězí svíčková je uvařena do dokonalosti a pozvednuta na novou úroveň výraznou vinnou omáčkou. Tato omáčka je plná chutí a přidává hloubku k masu, která vás zaručeně dostane. Je to ideální pokrm na oslavu nebo romantickou večeři. Vyzkoušejte tento recept a užijte si vynikající kombinaci lahodného masa a bohaté omáčky.

Suroviny

  • 500 g hovězího svíčkového
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 bobkový list

Postup

  1. Nejprve osolte a opepřete svíčkové maso podle chuti.
  2. V hluboké pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte ji dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek a nechte smažit dalších pár minut, dokud nezačne vonět.
  4. Vyjměte cibuli a česnek z pánve a vložte tam zbylou lžíci oleje.
  5. Přidejte maso a opečte z obou stran do zlatožluté barvy.
  6. Odstraňte maso z pánve a do stejné pánve přidejte máslo. Rozpustte jej.
  7. Přidejte mouku a za stálého míchání ji zprudka opražte.
  8. Pomalu přilijte vývar a víno a za stálého míchání přiveďte k varu.
  9. Přidejte rajčatový protlak, tymián a bobkový list.
  10. Snížte teplotu na střední a nechejte omáčku vařit asi 15 minut, dokud se zhoustne.
  11. Přidejte zpět smaženou cibuli a česnek.
  12. Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  13. Hovězí svíčkové nakrájejte na tenké plátky a podávejte s vinnou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *