23. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejská rýžová polévka s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chutná korejská rýžová polévka s houbami je lehký, zdravý a sýtý pokrm, který vás příjemně ohřeje. Tato jídlo je plné bohatého a aromatického chuti, s kombinací čerstvých hub, rýže a koření. Užijte si autentickou korejskou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova s tímto jednoduchým a lahodným receptem!

Suroviny

  • 200 g jasmínové rýže
  • 400 g hub (např. žampiony, shiitake)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 l lžíce oleje (na smažení)
  • 1,5 l vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je do měkka.
  3. Přidejte sójovou omáčku a vařte ještě 2 minuty.
  4. Mezitím na druhé pánvi uvařte rýži podle pokynů na obalu.
  5. Po uvaření rýži sceďte, opláchněte studenou vodou a přidejte do hrnce s houbami.
  6. Podle chuti osolte a opepřete a podle potřeby přidejte vodu, aby byla polévka řídká.
  7. Vše promíchejte a vařte 10 minut.
  8. Servírujte polévku posypanou čerstvou koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *