23. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Ryzí peruánská ceviche
zdroj: Recepty 24/7

Ryzí peruánská ceviche je tradiční peruánské jídlo plné čerstvosti a exotické chuti. Tento recept vás provede přípravou tohoto osvěžujícího pokrmu, který je zároveň lehký a zdravý. Kombinuje se tu čerstvé ryby jako cejn nebo mořský vlk s citrusovými šťávami, červenou cibulí, zelenými paprikami a koriandrem. Výsledkem je osvěžující a neodolatelná kombinace chutí, která vás zaujme na první kousek. Připravte si ryzí peruánské ceviche a podmaněte si svůj jazyk exotičností peruánské kuchyně.

Suroviny:

  • 300 g čerstvého bílého rybího masa (např. tilápia nebo mořský okoun)
  • 3 limety
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeño paprička
  • 1 malá svazek čerstvé koriandru
  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • 1/2 ředkve
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nařežte rybí maso na malé kostičky a dejte do mísy.
  2. Vymačkejte šťávu ze 3 limet a přidejte ji k rybě. Nechte rybu marinovat v limetové šťávě přibližně 15 minut, dokud masa nezežloutne.
  3. Mezitím na jemno nakrájejte červenou cibuli, jalapeño papričku (zbavte se semínek, pokud nechcete příliš ostré ceviche) a koriandr.
  4. Doba marinování ryby by měla stačit na to, aby se změnila z průhledné na bílou barvu.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli, jalapeño papričku a koriandr ke zkyslé rybě. Dobře promíchejte.
  6. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte čerstvě namletým pepřem.
  7. Avokádo a rajče nakrájejte na malé kostičky a přidejte do mísy s ceviche.
  8. Ředkve nakrájejte na tenké plátky nebo cibulové kroužky a použijte jako zdobení.
  9. Servírujte ryzí peruánské ceviche ihned s křupavými tortilovými lupínky nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *