23. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Italský rajčatový těstovinový salát
zdroj: Recepty 24/7

Tento italský rajčatový těstovinový salát je lahodným a osvěžujícím pokrmem plným jarních chutí. Kombinace čerstvých rajčat, bazalky a olivového oleje vytváří jedinečnou a lahodnou základnu. Dále ho oživíte přidáním těstovin a výrazného parmazánu. Tento salát je nejen skvělou volbou na rychlý oběd, ale také ideálním příspěvkem na letní grilovací večírek. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si chuť italského sluníčka v pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 300 g těstovin (penne nebo farfalle)
  • 200 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 1/2 cibule, jemně nakrájené
  • 1/2 okurky, na kousky
  • 100 g černých oliv, rozpůlených
  • 100 g bílých sýrů, nakrájených (mozzarella, feta nebo ricotta)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého citronového šťávy
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci vařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Poté je opláchněte studenou vodou a nechte je okapat.
  2. V míse smíchejte cherry rajčata, cibuli, okurku, olivy a sýry.
  3. V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, bazalku, sůl a pepř. Přidejte směs do salátu a dobře promíchejte.
  4. Přidejte vařené těstoviny do misky se směsí a opatrně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně spojily.
  5. Salát nechte v chladničce odležet minimálně 1 hodinu, aby se chutě propojily.
  6. Před servírováním můžete přidat čerstvé bylinky nebo nastrouhaný parmazán.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *