23. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Objevte tradiční český recept na lahodné jídlo „Knedlo zelo vepřo zelo“. Tento jednoduchý, avšak chutný pokrm se skládá z nadýchaných knedlíků, jemně uvařeného vepřového masa a osvěžujícího zelí. Vydejte se na kulinářskou cestu a naučte se, jak připravit tuto oblíbenou specialitu z české kuchyně. S naším podrobným receptem a jednoduchými postupy se stanete mistry kuchaři a vaši hosté budou ze „Knedlo zelo vepřo zelo“ nadšení. Připravte si tuto lahodnou a sýtnou večeři, která zaručeně potěší všechny milovníky tradiční české kuchyně!
Suroviny
- 500 g mouky
- 250 ml mléka
- 150 ml vody
- 20 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 kg vepřového masa
- 2 hlávky zelí
- 4 kusy kmín
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte mouku, droždí a sůl.
- Přidejte mléko a vodu a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nechte odpočívat a kynout přibližně hodinu, nebo dokud se zdvojnásobí objem.
- Mezitím si připravte vepřové maso – nakrájejte ho na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Omyjte zelí, nastrouhejte ho na tenké nudličky a osolte.
- Na rozpáleném oleji osmažte maso do zlatova.
- Přidejte zelí a kmín a smažte, dokud zelí nezměkne.
- Těsto rozdělte na menší kousky a vytvarujte z nich knedlíky.
- Knědliky dejte vařit do osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu.
- Vařené knedlíky servírujte s vepřovým masem a zelím.