23. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Krémová cibulová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Krémová cibulová polévka je dokonalým způsobem, jak se zahřát a ukojit chuťové buňky. Tato lahodná polévka je připravena z lahodně karamelizovaných cibulí, povařených ve vývaru a smíchaných s přísadami, které dodávají dokonalou krémovou konzistenci. Svoji chuť si užijete zejména se svěží křupavou bagetou. Uvařte si tuto jedinečnou cibulovou polévku a potěšte svou rodinu nebo hosty neodolatelným jídlem.

Suroviny

  • 4 středně velké cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 750 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř dle chuti
  • chlebové krutony na ozdobu

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte cibuli. Smažte na středním ohni asi 10 minut, nebo dokud cibule nezměkne a lehce zezlátnou.
  3. Přidejte hladkou mouku a cukr do pánve se cibulí. Dobře promíchejte a nechte směs opéct asi 1-2 minuty, dokud se mouka nerozpustí a začne vonět.
  4. S postupným přidáváním vývaru za stálého míchání přiveďte směs cibule a mouky k varu. Povařte asi 10 minut, nebo dokud polévka nezhoustne.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a promíchejte. Vařte dalších pár minut, dokud se polévka zahřeje.
  6. Odstraňte polévku z ohně a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Podávejte polévku s chlebovými krutony jako ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *