23. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejská rýže s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáš recept na autentickou korejskou rýži s kimchi, neváhej a vyzkoušej tento jednoduchý a chutný pokrm! Kimchi, tradiční národní pokrm Korejců, je fermentovaná zelenina, která dodává jídlu pikantní chuť a prospívá trávení. Spolu s dochucenou a výživnou rýží vytváří ideální kombinaci pro skvělé korejské menu. Budeš potřebovat pouze pár základních surovin a během chvilky si užijete své vlastní korejské rýže s kimchi!

Suroviny

  • 2 šálky bílé rýže
  • 200 g kimchi
  • 200 g vepřového masa (nasekaného na malé kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rýži důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá.
  2. V hrnci vařte rýži podle návodu na obalu. Nechte ji pak odstát pod pokličkou, aby zrno nabobtnalo.
  3. Na pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte na něm cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené vepřové maso a smažte ho, dokud nebude zevnitř zcela propečené.
  5. Přidejte kimchi a smažte spolu s masem a cibulí asi 5 minut, aby se chutě promíchaly.
  6. Přidejte vařenou rýži, sójovou omáčku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  7. Pokud je rýže příliš suchá, přidejte trochu vody.
  8. Přendejte směs na talíře a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *