23. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kořeněný jehněčí na plackách
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na výjimečné jídlo? Vyzkoušejte náš recept na kořeněné jehněčí na plackách! S příslibem bohaté chuti a jednoduché přípravy, si budete moci vychutnat lahodnou kombinaci jemného jehněčího masa a aromatických koření. Tento recept vás zaručeně okouzlí svou intenzivní chuťovou paletou a skvěle se hodí jako hlavní jídlo na rodinný večírek nebo oslavu. Připravte se na bezchybný zážitek plný lahodných vůní a překvapte své hosty nezapomenutelným pokrmem. Vyzkoušejte náš recept na kořeněný jehněčí na plackách ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého skoříce
  • ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mleté papriky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Nastrouhejte česnek a cibuli a nakrájejte jehněčí maso na malé kousky.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte jehněčí maso a koření (kmín, koriandr, skořici, kardamom, papriku, sůl a pepř).
  4. Za stálého míchání smažte maso, dokud není z každé strany zlatě hnědé.
  5. Přidejte vodu do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Omáčku nechte případně probublávat, aby se zredukovala na požadovanou hustotu.
  7. Suroviny servírujte na plackách a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *