22. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Ptáčci s krokety
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný recept na ptáčky s krokety? Naše lahodné a jednoduché receptura vás potěší. Lehké kuřecí kousky plněné směsí mletého masa a bylinek, podávané s křupavými bramborovými krokety. Vyzkoušejte tento delikátní pokrm, který potěší celou rodinu. Naše krokety jsou zaručeně křupavé a ptáčci jemně kořenění. Najdete podrobnou a snadno pochopitelnou přípravu na našem webu. Berte to jako výzvu a vytvořte si svůj vlastní filé zpestřený tímto originálním pokrmem!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • 500 g brambor
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Máslo na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, sůl a pepř. Promíchejte dohromady, dokud nevytvoříte homogenní směs.
  2. Vytvarujte malé kuličky ze směsi a opatrně je rozprostřete na pánvi s olejem. Smažte na středním plameni, dokud nezískají zlatavou barvu ze všech stran. Odstraňte z pánve a nechte odležet na papírovém ubrousku.
  3. Mezitím vařte brambory ve slané vodě, dokud nejsou měkké. Sceděte a rozmačkejte je do kaší. Přidejte mouku, vejce, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  4. Vytvarujte menší krokety z bramborové směsi a opatrně je smažte na pánvi s rozpuštěným máslem. Smažte z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  5. Podávejte ptáčky spolu s krokety a doplňte podle chuti salátem nebo omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *