22. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Rajčatová bruschetta s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová bruschetta s bazalkou je chutný a jednoduchý recept, který vzkřísí vaše chuťové buňky. Tento tradiční italský pokrm kombinuje čerstvé rajčaty s plátky česnekového chleba a aromatickou bazalkou. Tato osvěžující a lahodná předkrm přinese do vaší kuchyně mediteránní atmosféru. Získejte zážitek z italských lahůdek přímo u vás doma a přípravou rajčatové bruschetty s bazalkou si oslníte své hosty.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 4 středně velká rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Načtěte troubu na 200°C.
  2. Na plech položte plátky chleba a nechte je zatuhnout v troubě po dobu 10 minut, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
  3. Mezitím rajčata nakrájejte na malé kostky a přesuňte je do misky. Přidejte rozdrcený česnek, na drobno nasekanou bazalku, trochu soli a pepře a zalijte olivovým olejem. Dobře promíchejte.
  4. Vyjměte chlebové plátky z trouby a nechte je chvíli vychladnout.
  5. Rozetřete směs rajčatového nádivu na každý plátek chleba. Případně můžete přidat ještě trochu čerstvé bazalky na ozdobu.
  6. Servírujte okamžitě jako chuťový zážitek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *