22. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna s rukolou – jednoduchý a zdravý recept plný chutí. Tato lahodná vegetariánská a veganská předkrmová varianta přinese do vaší kuchyně osvěžující změnu. Skvěle se hodí jako rychlé a lehké jídlo na oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tuto fantastickou kombinaci křupavé cizrny, lahodné rukoly, šťavnatých cherry rajčátek a svěžího citrónového dresinku. Snažte se o zdravý životní styl a dopřejte svému tělu potřebnou dávku vlákniny a vitamínů s tímto výživným receptem Cizrna s rukolou!
Suroviny
- 200 g cizrny (vařená)
- 100 g rukoly
- 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 100 g cherry rajčátek
- 50 g černých oliv (bez pecek)
- 50 g feta sýru (na kostičky)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
Postup
- Do misky přidejte nakrájenou cizrnu, rukolu, cibuli, cherry rajčátka, olivy a fetu sýr.
- Ve druhé míse smíchejte olivový olej, červený vinný ocet, sůl a pepř.
- Polejte připravenou zeleninu a sýr olejovou zálivkou.
- Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Nechte salát odležet v lednici alespoň 30 minut, aby měl bohatší chuť.
- Před podáváním posypte salát mletým černým pepřem a podávejte chladný. Dobrou chuť!