22. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí italský ragú.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný domácí italský ragú – recept.

Tento lákavý recept vám umožní si vychutnat skvělou chuť italského ragú přímo ve vašem domově. Tradiční jemné omáčky, která se sladce vanilková, zaručí nezapomenutelnou zážitek pro vaše chuťové pohárky. S použitím čerstvých a kvalitních ingrediencí jako je hovězí maso, rajčata a bylinky, se postaráte o vynikající chuťový zážitek. Připravte si tento výjimečný italský pokrm a uchváťte své blízké nezapomenutelnou večeří.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 400 g rajčatového pyré
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • sůl, pepř, sušené bylinky (oregano, bazalka, tymián)

Postup

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a necháme ho dozlatova zezlátnout.
  3. Přidáme rajčatový koncentrát, promícháme a zalijeme červeným vínem.
  4. Necháme víno vypařit a přidáme rajčatové pyré.
  5. Kořeníme solí, pepřem a sušenými bylinkami.
  6. Povaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  7. Pokud je ragú příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
  8. Servírujeme s těstovinami nebo s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *