21. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italský losos se špenátem je výborným receptem, který spojuje čerstvost a chuť pravé italské kuchyně s výhodami lososu jako zdravého a chutného zdroje bílkovin. Tato lahodná kombinace lososa, smaženého česneku, šťavnatého špenátu a omáčky pesto přivede vaše chuťové buňky na milostnou cestu do Itálie. Připravte si tento rychlý a jednoduchý recept a vychutnejte si ho jako hlavní jídlo nebo jako součást svého vyváženého jídelníčku. Navíc, díky svému bohatství na zdravé omega-3 mastné kyseliny, poskytne vám tento pokrm i výživové benefity. Buon appetito!
Suroviny
- 4 filety lososa
- 300 g lístků špenátu
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte česnek a oregano a nechte chvíli vařit, dokud česnek nezezlátne.
- Přidejte lístky špenátu a smažte je do změknutí.
- Pokud je špenát suchý, přidejte trochu vody.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Na pánvi vedle připravte lososové filety. Obě strany osolte a opepřete, poté smažte na olivovém oleji dozlatova.
- Pokapejte citronovou šťávou a dle chuti osolte a opepřete.
- Na talíři nejprve položte špenát a na něj uložte lososové filety.
- Podávejte s čerstvým citronem a zeleninou podle vlastního výběru.