21. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna v kokosovém kari
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna v kokosovém kari – vyzkoušejte tento lahodný a exotický recept plný chuti. Kokosové kari se směsí koření a zeleniny vytváří bohatou a aromatickou omáčku ke cizrně. Jemný kokosový krém dodává pokrmu krémovou konzistenci, zatímco čerstvé ingredience jako zázvor, česnek a chilli přidávají pikantní nádech. Tento veganský pokrm je nejen plný zdravých bílkovin, ale také skvěle doplňuje rýži nebo quinou. Vyzkoušejte cizrnu v kokosovém kari a objevte nové výjimečné chuťové zážitky.

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny (400 g), dobře opláchnutá a osušená
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci rozehřejte kokosový olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kari pastu a smažte ji s cibulí a česnekem asi minutu, dokud se neuvolní lahodná vůně.
  3. Přidejte nakrájené papriky a smažte je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte cizrnu, kokosové mléko, kurkumu, koriandr a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Dejte směs vařit a pak snižte teplotu. Nechte vařit 15-20 minut, dokud se omáčka zahustí.
  6. Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *