21. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Lahodný pudink z mangového kokosu
zdroj: Recepty 24/7

Lahodný pudink z mangového kokosu je exotickým a osvěžujícím dezertem, který se připravuje s použitím čerstvého manga a kokosového mléka. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit bohatý, krémový pudink s intenzivním mangovým a kokosovým aroma. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže si můžete vychutnat vynikající dezert během několika minut. Pokud hledáte nový způsob, jak využít zralých mang, tento recept je pro vás. Užijte si osvěžující chuť mangového kokosového pudinku a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 zralá mango
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce škrobu (např. bramborového)
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli

Postup

  1. Mango oloupejte, zbavte jádřin a nakrájejte na menší kousky.
  2. Vhodte mango do mixéru a rozmixujte na hladkou kaši.
  3. V hrnci smíchejte kokosové mléko, škrob, cukr a sůl. Dobře promíchejte, aby nebyly žádné hrudky.
  4. Přiveďte směs k varu za stálého míchání. Vařte 2-3 minuty, nebo dokud směs nezhoustne na pudinkovou konzistenci.
  5. Odstraňte hrnec z ohně a přidejte do něj mangovou kaši. Promíchejte, aby se mango rovnoměrně rozložilo v pudinku.
  6. Nalijte pudinkovou směs do misinek nebo malých skleniček.
  7. Nechejte pudinky vychladnout na pokojovou teplotu a poté je nechte vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny, nebo dokud nejsou pevné.
  8. Před podáváním můžete pudink ozdobit plátky manga nebo kokosem.

Přejeme vám dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *