21. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si sami vytvořit domácí italské ravioli plněné ricotou? Naše jednoduchým návod vám ukáže, jak vyrobit tyto lahodné a autentické italské těstoviny. S trochou času a lásky k vaření, si můžete vychutnat čerstvé ravioli plné krémové a syté ricotty. Příprava je snadná a výsledek stojí za to. Překvapte svou rodinu a přátele tímto výborným jídlem plným italské chuti!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 250 g ricotty
- 50 g parmezánu
- 1 vejce (na potření)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mísy prosijte mouku a udělejte důlek uprostřed.
- Nalámeme do něj vejce a opatrně začneme zamíchat a postupně přidávat trochu mouky, dokud vznikne tuhé těsto.
- Těsto vyndáme z mísy a důkladně ho prohněteme na pomoučné ploše, dokud nebude elastické a hladké.
- Těsto necháme odpočinout 30 minut pod utěrkou.
- V mezidobí smícháme ricottu, parmezán, sůl a pepř v míse a vytvoříme náplň.
- Těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich vyválíme na tenký plát.
- Na jeden z plátů těsta na odstřih vykrajujeme kolečka pro ravioli.
- Na každé kolečko položíme lžičku náplně, potřeme okraje vajíčkem a zakryjeme druhým plátem těsta.
- Okraje těsta důkladně spojíme a vykrajujeme jednotlivé ravioli.
- V hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme ravioli asi 2-3 minuty, dokud nevylezou na povrch.
- Hotová ravioli scedíme a podáváme s oblíbenou omáčkou a posypeme parmezánem.