20. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Miso polévka se sójovými nudlemi je lahodný a zdravý pokrm, který vás potěší jedinečnou kombinací chuti a vůně. Tato jednoduchá miso polévka je připravena z kvalitního sójového omáčky, výrazného misa, čerstvého zázvoru a aromatických bylinek. Sójové nudle přidávají do této tradiční japonské polévky výživný prvek a krémovou texturu. Pestrá paleta zeleniny jako je tofu, mrkev a jarní cibulka dodává polévce svěžest a knedlíčky z tofu ji ještě zpestřují. Tato miso polévka se sójovými nudlemi je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat jednoduchý, zdravý a výživný pokrm plný přírodních surovin.
Suroviny
- 300 g sójových nudlí
- 1 l vývaru (masového nebo zeleninového)
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 2 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce misa pasty (bílé nebo červené)
- 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného na drobno
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce oleje
Postup
- Nejdříve si připravíme všechny suroviny.
- V hrnci rozpálíme olej a na něm lehce osmažíme česnek, zázvor, cibuli, papriku a mrkev. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme sójovou omáčku a miso pastu. Promícháme, aby se všechny suroviny spojily dohromady.
- Přilijeme vývar a necháme vařit asi 10 minut, než se zelenina změkne.
- Zatímco se polévka vaří, uvaříme sójové nudle podle návodu na obalu.
- Když máme uvařené nudle hotové, přidáme je do polévky a promícháme.
- Před servírováním posypeme polévku nasekaným koriandrem.
- Hotovou polévku podáváme ihned.