20. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Miso polévka se sójovými nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka se sójovými nudlemi je lahodný a zdravý pokrm, který vás potěší jedinečnou kombinací chuti a vůně. Tato jednoduchá miso polévka je připravena z kvalitního sójového omáčky, výrazného misa, čerstvého zázvoru a aromatických bylinek. Sójové nudle přidávají do této tradiční japonské polévky výživný prvek a krémovou texturu. Pestrá paleta zeleniny jako je tofu, mrkev a jarní cibulka dodává polévce svěžest a knedlíčky z tofu ji ještě zpestřují. Tato miso polévka se sójovými nudlemi je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat jednoduchý, zdravý a výživný pokrm plný přírodních surovin.

Suroviny

  • 300 g sójových nudlí
  • 1 l vývaru (masového nebo zeleninového)
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 2 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce misa pasty (bílé nebo červené)
  • 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného na drobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny.
  2. V hrnci rozpálíme olej a na něm lehce osmažíme česnek, zázvor, cibuli, papriku a mrkev. Dochutíme solí a pepřem.
  3. Přidáme sójovou omáčku a miso pastu. Promícháme, aby se všechny suroviny spojily dohromady.
  4. Přilijeme vývar a necháme vařit asi 10 minut, než se zelenina změkne.
  5. Zatímco se polévka vaří, uvaříme sójové nudle podle návodu na obalu.
  6. Když máme uvařené nudle hotové, přidáme je do polévky a promícháme.
  7. Před servírováním posypeme polévku nasekaným koriandrem.
  8. Hotovou polévku podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *