20. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodnou pečenou vepřovou kýtu s klasickým domácím knedlíkem, jste na správném místě. S tímto jednoduchým a přesto výživným jídlem, si jistě zvýšíte jídelníček na novou úroveň. Následujte tento snadný recept a ve chvíli si vychutnáte skvělou kombinaci šťavnatého masa a nadýchaných knedlíků.
Suroviny
- 1 vepřová kýta
- sůl
- pepř
- mouka
- olej
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička kmínu
- 300 ml vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Pečící troubu předehřejte na 180°C.
- Vepřovou kýtu osolte a opepřete a obalte ji v hladké mouce.
- Vezměte si pánev a rozehřejte na ní olej.
- Na rozehřátý olej dejte kýtu a smažte ji z obou stran, dokud nezezlátne.
- Vyjměte kýtu z pánve a dejte ji na stranu.
- Do pánve vhoďte nakrájenou cibuli a česnek a osmahněte.
- Přidejte majoránku, rozmarýn a kmín.
- Pomalu přidávejte vývar a nechte všechno povařit dohromady.
- Ve vývaru rozšlehejte hladkou mouku a za stálého míchání nechte povařit a zhoustnout omáčku.
- Kýtu vraťte do pánve a vše dejte do předehřáté trouby.
- Pokud máte víko na pánev, dejte ho na ni.
- Pečte přibližně 1-2 hodiny, dokud kýta není měkká.
- Servírujte s knedlíkem.