Rajčatová polévka s červenou čočkou je lahodná a zdravá polévka plná chuti. Tento recept vás naučí, jak vyrobit dokonalou rajčatovou polévku s přídavkem červené čočky, která přinese vašemu jídlu neodolatelnou výživu. Sáhněte po čerstvých rajčatech a červené čočce, aby vaše polévka byla plná vitamínů, minerálů a vlákniny. S naším krok za krokem průvodcem se stane příprava této rajčatové polévky jednoduchou a zábavnou činností. Navíc, tento recept je vhodný pro vegetariány a vegany, a proto si ho můžete vychutnat každý. Připravte si svou porci zdraví s lahodnou rajčatovou polévkou s červenou čočkou ještě dnes!

Suroviny

  • 300 g červené čočky
  • 500 g rajčat (čerstvých nebo konzervovaných)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • čerstvý petržel a bazalka
  • olivový olej

Postup

  1. Červenou čočku důkladně propláchněte a dejte vařit do hrnce s vodou. Vařte podle návodu na obalu, dokud se čočka nezměkne.
  2. V druhém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Osmažte dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte chvíli povařit, aby se rajčata rozpadla.
  4. Přidejte vařenou čočku a zalijte zeleninovým vývarem. Povařte asi 10 minut, dokud se všechny chutě spojí.
  5. Vše rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Přidávejte vývar podle potřeby.
  6. Přidejte sůl a bylinky podle chuti. Dochutíme i olivovým olejem.
  7. Podávejte horkou a ozdobte čerstvou petrželkou nebo bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *