20. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus plněný paprikou je vynikající a zdravá alternativa klasickému hummusu. Tento recept využívá všech výhod hummusu – bohatou chuť cizrny, hladkou a krémovou konzistenci a navíc ho kombinuje s osvěžující paprikou. Plnění papriky do sebe zamkne chutě a vytváří skvělou kombinaci. Toto jídlo je skvělou volbou pro vegetariány a vegany, kteří se chtějí potěšit zdravým a chutným jídlem. Připravení tohoto hummusu plněného paprikou je snadné a rychlé, takže si můžete vychutnat výjimečný recept bez zbytečného úsilí.
Suroviny
- 1 velká paprika
- 1 hrnek cizrny (možno použít hotový hummus)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- šťáva z 1 citrónu
- koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- Papriku omyjte a odstraňte semínka. Pokud preferujete jemnější chuť, papriku před pečením oloupejte. Následně nakrájejte na menší kousky.
- Prohřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Přeneste nakrájenou papriku do pekáčku a zalijte 1 lžící olivového oleje a lžičkou mletého kmínu. Opepřete a osolte.
- Pečte papriku v předehřáté troubě po dobu 20 minut nebo dokud nezměkne.
- Mezitím připravte hummus. V mixéru smíchejte cizrnu, zbývající lžíci olivového oleje, šťávu z citrónu, sůl a pepř. Mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Hotový hummus plňte do papriky a posypte koriandrem nebo petrželkou.
- Hummus plněný paprikou můžete podávat jako součást hlavního jídla, nebo jako dip k chlebu, tortille nebo na opečeném chlebu.