19. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Kimchi – tradiční korejská kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina, která se vyznačuje unikátní kombinací chuti a textury. Tento recept vám umožní připravit si vlastní domácí kimchi, plné probiotik a zdravých látek. Sledujte jednoduché kroky a vychutnejte si autentickou korejskou pikantní chuť kimchi, která bude perfektním doplňkem vaší kuchyně.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 1 ředkvička
  • 3 zelené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 korek koření na kimchi
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce mleté papriky

Postup

  1. Ze zelí odstraňte vnější listy a omyjte ho. Nakrájejte zelí na menší kusy.
  2. Oprané zelí posypte solí a nechte ho odležet přibližně 2 hodiny. Poté zelí propláchněte vodou a nechte okapat.
  3. Mrkve oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Ředkvičku omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
  5. Zelené cibule opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  6. Česnek oloupejte a nakrájejte na jemné plátky.
  7. Všechny připravené zeleniny smíchejte ve větší míse.
  8. Přidejte korek koření na kimchi, cukr, rybí omáčku a mletou papriku.
  9. Všechno dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo mezi zeleniny.
  10. Přesuňte směs do uzavíratelné nádoby a lehce ji přitiskněte, aby byla zcela ponořená ve vlastní šťávě.
  11. Nechte kimchi fermentovat při pokojové teplotě po dobu 2-3 dní.
  12. Poté ho převeďte do chladničky, kde bude mít ještě lepší chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *