19. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí placky s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na výživné a chutné jehněčí placky s bylinkami? Tento recept vám umožní připravit lahodnou a výjimečnou večeři. Použití čerstvých bylinek dodá masu bohatou a aromatickou chuť. Přidejte jehněčí mleté ​​maso do směsi s nakrájenou cibulí, česnekem, vajíčkem a bylinkami. Vytvořte placky, které upečte do zlatova. Po servírování budete mít dokonalý pokrm, který se bude líbit nejen vám, ale i vašim hostům. Užijte si jedinečnou chuť těchto jehněčích placků s bylinkami a překvapte své blízké vynikajícím jídlem.

Suroviny

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, majoránku, tymián, kmín, vejce, strouhanku a petrželku.
  2. Přidejte sůl a pepř podle chuti a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny dobře spojily.
  3. Formujte z těsta malé placky o tloušťce přibližně 1 cm.
  4. V hluboké pánvi zahřejte olej a placky na něm smažte z obou stran dozlatova.
  5. Hotové placky můžete podávat s různými omáčkami nebo přílohami podle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *