19. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pikantní rajčatový karí
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní rajčatový karí je exotické jídlo plné bohatých chutí a pikantního aroma. Tento recept vás zavede do světa indické kuchyně, kde rajčata, koření a karí pasta vytvářejí dokonalou kombinaci. S tímto jednoduchým a rychlým receptem si připravíte lahodnou večeři, kterou oceníte jak během pracovních dnů, tak při posezení s přáteli. Právě pikantní rajčatový karí je ideálním způsobem, jak si vychutnat bohatou chuť Indické kuchyně.

Suroviny:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • 400 g rajčat, nakrájených na kostičky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 400 g cizrny, odkapané a propláchnuté
  • Čerstvá koriandrova nať a na plátky nakrájená červená paprika na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na středně velké pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidáme česnek, kari koření, kmín, koriandr a kurkumu. Směs promícháme a necháme chvíli podusit, dokud se vonné látky neuvolní.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a směs vaříme asi 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
  4. Do směsi přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu.
  5. Přidáme odkapanou cizrnu a vaříme dalších 10 minut, dokud se omáčka nezačne zhoustnout.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti a za stálého míchání vaříme ještě asi 5 minut.
  7. Hotové pikantní rajčatové karí servírujeme s rýží nebo naan chlebem. Ozdobíme čerstvou koriandrovou natí a nakrájenou červenou paprikou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *