19. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Tagine s citrony a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Tagine s citrony a olivami je tradiční marocké jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše si ho připravit doma. Využijte chutné a šťavnaté citrony, spolu s lahodnými olivami, které dodají jídlu výraznou a pikantní chuť. Sledujte tento recept a připravte si fantastické jídlo, které potěší vaše chuťové buňky i vaše blízké.

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kúrmu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 citrony, nakrájené na plátky
  • 1 hrst oliv bez pecek
  • Čerstvý koriandr, nasekaný (na ozdobu)

Postup:

  1. V rendlíku zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud nezezdobí.
  3. Přidejte mleté koriandru, kúrmu, kurkumu, papriku a kari koření. Promíchejte, aby se koření spojilo s masem.
  4. Přidejte citrony a olivy a směs dobře promíchejte.
  5. Přikryjte rendlík a dušte jídlo na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a citrony změknou.
  6. Před podáváním posypte jídlo čerstvě nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *