19. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Česneková bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

Česneková bruschetta je klasický italský pokrm, který se skládá z křupavého praženého chleba, pokrytého česnekovou pastou a ozdobeného jemně nařezanými rajčaty a bazalkou. Tato jednoduchá a chutná předkrm se hodí pro každou příležitost, ať už jde o večeři s přáteli nebo romantickou večeři ve dvou. Připravte si tento pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček skvělou česnekovou bruschettou.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Chlebové plátky opečte na grilu nebo na sucho v pánvi, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  2. Stroužky česneku oloupejte a rozetřete na opečené chlebové plátky.
  3. S chlebem potřete strany plátků, dokud se neprolijí vůní česneku.
  4. Na každý plátek chleba přilijte lžíci olivového oleje a posypte solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *