19. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Česneková bruschetta je klasický italský pokrm, který se skládá z křupavého praženého chleba, pokrytého česnekovou pastou a ozdobeného jemně nařezanými rajčaty a bazalkou. Tato jednoduchá a chutná předkrm se hodí pro každou příležitost, ať už jde o večeři s přáteli nebo romantickou večeři ve dvou. Připravte si tento pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček skvělou česnekovou bruschettou.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Chlebové plátky opečte na grilu nebo na sucho v pánvi, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Stroužky česneku oloupejte a rozetřete na opečené chlebové plátky.
- S chlebem potřete strany plátků, dokud se neprolijí vůní česneku.
- Na každý plátek chleba přilijte lžíci olivového oleje a posypte solí a pepřem podle chuti.