18. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud máte rádi exotické chutě, pak vyzkoušejte tento fantastický recept na krevety v červeném kari. Tento jedinečný pokrm vám přinese explozi chutí díky kombinaci čerstvých krevet, koření a výrazného červeného kari. Připravte se na chuťovou senzaci a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g krevet bez krunýře
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce červeného kari koření
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Krevety očistíme a zbavíme se krunýře.
- Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriku, dokud nezezlátne.
- Přidáme křvetu a krátce smažíme, dokud nezezlátne.
- Přidáme červené kari koření, zázvor a cukr. Promícháme a podlijeme kokosovým mlékem.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Pod pokličkou necháme dusit 10-15 minut, dokud se krevety dobře propečou a všechny chutě se spojí.
- Pokrm můžeme servírovat s rýží nebo těstovinami.