18. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská kuřecí paella
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a exotická brazilská kuřecí paella je vysoce oblíbeným pokrmem plným lahodných chutí a jedinečných ingrediencí. Tento recept kombinuje kousky kuřecího masa s kořením, zeleninou a výraznou dochucovací pastou, která dodává jídlu autentickou brazilskou chuť. Přidejte k tomu kvalitní rýži a podávejte s čerstvou petrželkou, aby se vám naskytl dokonalý gastronomický zážitek. S jednoduchými instrukcemi, které naleznete v tomto receptu, je brazilská kuřecí paella skvělou volbou pro každou příležitost.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna) nakrájeného na kousky
  • 2 hrnky dlouhozrnné rýže
  • 1 cibule nakrájená na drobné kostky
  • 2 stroužky česneku utřené
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika nakrájená na proužky
  • 150 g klobásy nakrájené na plátky
  • 300 g mořských plodů (krevety, mušle atd.)
  • 400 g nakrájených rajčat z plechovky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pepř
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a klobásu a smažte, dokud masa neztuhnou.
  3. Přidejte nakrájené papriky a mořské plody a smažte ještě 2-3 minuty.
  4. Přisypte rýži, mletou papriku, kurkumu, kmín, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
  5. Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak a kuřecí vývar.
  6. Vařte paellu na středním ohni 20-25 minut, dokud nezměkne rýže a voda se vstřebá.
  7. Pokud je potřeba, podle chuti přidejte více soli a pepře.
  8. Před podáváním ozdobte paellu čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *