17. 12. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí provençálsky je lahodné jídlo z francouzské kuchyně. Tento recept zahrnuje kuřecí prsa, která jsou pečená v aromatické směsi bylinek, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Výsledkem je šťavnaté a lahodné kuře s příjemnou vůní Provensálska. Tento recept je skvělou volbou pro večeři, která okouzlí vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 papriky, nakrájené na nudličky
- 4 stroužky česneku, najemno posekané
- 250 g cherry rajčat, rozpolovena
- 2 lžičky sušeného provensálského koření
- Čerstvý tymián, na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a smažíme kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Odstavíme na talíř.
- Ve stejné pánvi orestujeme cibuli, papriky a česnek, dokud nezměknou.
- Přidáme rozpolovená cherry rajčata a dusíme cca 5 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Kuřecí prsa vložíme zpět do pánve a necháme provařit ještě 5 minut, aby se propekly s ostatními surovinami.
- Ozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme s rýží nebo pečivem.