17. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jahodová knedlíková kaše.
zdroj: Recepty 24/7

Jahodová knedlíková kaše je lahodný a osvěžující dezert z čerstvých jahod a měkkých knedlíků. Tato tradiční česká pochoutka je oblíbená pro svou sladkou chuť a lahodnou texturu. Tento recept vás naučí, jak připravit šťavnatou jahodovou omáčku, která se polévá přes měkké knedlíky. Tato kombinace jahod a knedlíků je prostě neodolatelná a stane se milovanou pochoutkou pro celou rodinu.

Suroviny:

  • 500 g jahod
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli
  • Vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru moučka

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme těsto na knedlíky. Ve větší míse smícháme mouku, vejce a špetku soli.
  2. Knedlíkové těsto vypracujeme do hladkého a pružného stavu a necháme ho odpočinout 10 minut.
  3. Mezitím si jahody umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  4. Do hrnce přivedeme osolenou vodu k varu.
  5. Z těsta tvarujeme menší knedlíky, do kterých ukrýjeme jahodovou část.
  6. Knedlíky vaříme ve varné vodě asi 8-10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
  7. Vyměříme si přibližně kolem 500 ml vody z vroucího hrnce, do které přidáme cukr moučka a vanilkový cukr. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  8. Zbytek vody s knedlíky scedíme a přidáme do hrnce s cukrovým sirupem. Přivedeme k varu a necháme chvíli povařit.
  9. Nakonec přidáme tvaroh a promícháme, dokud nevznikne krémová a lahodná kaše.
  10. Servírujeme jahodovou knedlíkovou kaši posypanou cukrem moučkem a ozdobenou čerstvými jahodami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *