17. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s růžičkovou kapustou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept‍ na pečenou kachnu s růžičkovou kapustou vám přinese lahodnou a vydatnou večeři. Kachna je pečená do krásné křupavosti a podávaná s lahodným omáčkou, ⁢která​ se skvěle‌ hodí⁣ k růžičkové kapustě. Vyzkoušejte tento recept a užijte si šťavnaté a chutné kousky kachny s čerstvou zeleninou.

Suroviny

  • 1 kachna (2-3 kg)
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 4 stroužky česneku
  • 2⁢ cibule
  • 4 brambory
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kachnu opláchněte pod tekoucí vodou a ‍osušte papírovým ubrouskem.
  2. Očistěte ‍cibuli a nakrájejte​ na plátky.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Růžičkovou kapustu omyjte a rozdělte na menší kousky.
  5. Česnek ⁤oloupejte a ‌prolisujte.
  6. Kachnu nasaďte na​ rošt v pekáči s prsíčkem nahoru.
  7. Vnitřek kachny naplňte‍ česnekem a cibulí.
  8. Potřete kachnu olejem a dochuťte solí ⁢a pepřem.
  9. Přidejte kachně nakrájené brambory ⁣a růžičkovou kapustu kolem⁣ pekáči.
  10. Pekáč zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby na teplotu ​180 °C.
  11. Péct kachnu ⁣přibližně‍ 2-3 hodiny, nebo dokud nebude maso měkké a kapusta změkne.
  12. Při ⁤potřebě podlévejte výpekem z pekáče.
  13. Před podáváním nechte kachnu krátce odpočinout a poté porcujte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *