16. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéská hovězí kari.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská hovězí kari je lahodné a kořeněné jídlo plné exotických chutí. Tento recept vám ukáže, jak připravit klasické indonéské kari s hovězím masem, které vám rozproudí chuťové buňky. Budete potřebovat čerstvé indonéské koření, jako je kurkuma a koriandr, a také další ingredience, jako je kokosové mléko a šťáva z limetky. Nechte se unést do indonéských uliček a vychutnejte si toto výjimečné jídlo plné vůní a chutí.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (na maso kari)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 4 rajčata
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte, dokud se cibule nezezlátne.
  3. Přidejte na proužky nakrájenou zelenou a červenou papriku. Smažte, dokud se paprika změkčí.
  4. Přidejte oloupaná a na kostky nakrájená rajčata. Vařte, dokud rajčata nezměknou a nespojí se s omáčkou.
  5. Přidejte červenou kari pastu a promíchejte s ostatními přísadami.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne a neprojímají se chutě.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte vařit ještě dalších pár minut.
  8. Hovězí kari servírujte s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *