16. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Halušky s kyselým zelím
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept ​na klasické slovenské ‍halušky s kyselým zelím‌ vám přinese ‌autentickou chuť a zážitek. Naučte se, jak ‍připravit lahodné halušky⁣ z bramborového těsta a zkombinovat je s bohatým a​ slaným‌ kyselým zelím. Tato příjemně nasycující a ⁣chutná kombinace ‍je ​ideální​ pro večeři či oběd. ⁢Objevte jedinečnost slovenské kuchyně a připravte si ⁤tento⁤ tradiční pokrm ve vaší vlastní kuchyni. S tímto jednoduchým receptem a několika kroky ⁢budete mít výtečné halušky⁢ s kyselým⁣ zelím⁣ připravené za⁢ chvilku.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g ⁣hlávkového zelí
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml⁢ mléka
  • 50⁣ g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Oloupejte a nastrouhejte brambory.
  2. Do nastrouhaných⁣ brambor přidejte vejce, mléko a mouku. Osolte a ⁤opepřete podle chuti a dobře promíchejte.
  3. Na pánvi ‌rozpálejte olej ⁢a vytvarujte ‌z bramborové směsi malé halušky. ​Smažte ⁢je z‌ obou ⁤stran do zlatova.
  4. V hrnci svařte osolenou vodu‍ a hodte do ní⁤ hlávkové zelí⁢ na drobno nakrájené.⁤ Vařte cca 15 minut, ⁤dokud ⁢zelí nezměkne.
  5. Mezitím na pánvi ‍osmažte nakrájenou‍ slaninu společně ‌s nakrájenou cibulí, dokud nezezlátne.
  6. Zelí sceďte a⁣ smíchejte s ⁤osmaženou slaninou a cibulí. Podávejte s haluškami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *