16. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pálivá dýňová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Pálivá dýňová polévka – Skvělý recept na pálivou a lahodnou dýňovou polévku jako předkrm nebo hlavní jídlo. Stačí upéct dýni, smíchat s kořením a zázvorem a přidat do husté a krémové směsi. Tento recept je perfektní pro milovníky ostrého jídla a je zvlášť vhodný na podzim, kdy jsou dýně ve velké sezóně. Navíc je polévka plná vitamínů a živin. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si skvělou chuť dýně s pikantním nádechem!

Suroviny

  • 1 dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 2 cibule, nasekané
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ l vývaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej
  • pažitka nebo petrželka na ozdobu

Postup

  1. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou dýni a papriku. Přidejte mletý kmín a sladkou papriku a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 30 minut, nebo dokud není dýně měkká.
  4. Pokud máte mixér, polévku rozmixujte na hladkou konzistenci. Pokud máte ponorný mixér, mixujte přímo v hrnci. Pokud nemáte mixér, můžete polévku rozmačkat bramborovým tlačítkem nebo ji servírovat tak, jak je.
  5. Přidejte sůl a pepř dle chuti a podávejte ozdobené pažitkou nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *