15. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné vegetariánské chili, které nepotřebuje žádné maso? Naše verze je plná bohaté chuti a koření, které určitě potěší i ty nejnáročnější chuťové buňky. Tento recept je skvělou volbou nejen pro vegetariány, ale i pro všechny, kteří si rádi pochutnají na aromatické a zdravé jídlo. Buďte kreativní a přidávejte do vašeho chilli různé zeleniny, bylinky a koření podle vaší chuti. Připravte si sklenici studené limonády nebo párky v rohlíku a vychutnejte si skvělou vegetariánskou alternativu klasického chilli con carne.
Suroviny:
- 2 cibule, nasekané
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 papriky, nakrájené na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 1 plechovka červených fazolí, opláchnutých a sceděných
- 1 plechovka kukuřice, opláchnutá a sceděná
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kajenského pepře
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte papriky a mrkev a míchejte asi 5 minut, než zelenina změkne.
- Přidejte fazole, kukuřici a rajčata. Přidejte také kmín, papriku, koriandr, kajenský pepř, sůl a pepř.
- Směs vařte na středním plameni asi 15-20 minut, občas promíchávejte, dokud se omáčka nezhustí.
- Podávejte s rýží nebo tortillovými lupínky.