15. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí křidélka Buffalo style
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte úžasný recept na kuřecí křidélka Buffalo style, která vás okouzlí svou pikantností a chutí. Tato křidélka jsou obalena v chrumkavém těstíčku a zalitá ostrou a aromatickou omáčkou Buffalo. Připravte si tento oblíbený americký pokrm a rozveselte svou rodinu nebo přátele. S naším jednoduchým receptem budete schopni dosáhnout dokonalého výsledku a udělat skvělé dojmy na všechny gurmány. Vyrazte do kuchyně a připravte si lahodná kuřecí křidélka Buffalo style ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička česneku granulovaného
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička červené papriky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného bazalku
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého kurkumy
  • 1/4 lžičky cayenského pepře
  • 1/2 šálku roztaveného másla
  • 1/2 šálku buffalo omáčky
  • 1/4 šálku strouhaného sýra gorgonzola (opčionalní)
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru

Postup

  1. Okurčová křídla omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem.
  2. V míse smícháme mouku, česnek granulovaný, cibulový prášek, červenou papriku, oregano, tymián, bazalku, kmín, koriandr, kurkumu a cayenský pepř. Sůl a pepř přidáme podle chuti.
  3. Křidélka obalíme ve směsi mouky a koření a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme přibližně 25-30 minut, dokud nejsou křidélka zlatavá a propečená.
  5. V misce smícháme roztavené máslo, buffalo omáčku a gorgonzolu (pokud ji používáme).
  6. Před koncem pečení potřeme křidélka připravenou omáčkou a dáme zpět do trouby na 5 minut, nebo dokud omáčka nezačne bublat a lehce se zahušťovat.
  7. Po vytažení z trouby posypeme křidélka nasekaným koriandrem a podáváme s dipem nebo omáčkou dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *