15. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Mořské plody na grilu s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a zdravý recept na grilování mořských plodů s omáčkou plnou bylin. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný způsob, jak si vychutnat svěží chutě mořských plodů, zatímco se dostanete do formy. S omáčkou plnou čerstvých bylinek a dalších vybraných ingrediencí, je tento recept skvělou volbou pro milovníky mořských plodů i pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravě. Nechte se unést vůní moře a nezapomeňte si recept zapsat do své sbírky oblíbených grilovacích jídel.

Suroviny

  • 500 g různých mořských plodů (krevety, mušle, losos)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvě vymačkaného citronového šťávy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Mořské plody očistěte a vyčistěte (krevety zbavte střeva, mušle vydržte).
  2. V míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  3. Přidejte mořské plody a nechte je marinovat minimálně 30 minut.
  4. Zapněte gril a nechte jej zahřát na střední teplotu.
  5. Mořské plody opatrně položte na gril a grilujte 3-4 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé a pružné.
  6. V průběhu grilování je mazat marinádou, kterou jste použili na marinování.
  7. Maso přeneste na talíř a podávejte s bylinkovou omáčkou.

Bylinková omáčka

  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce nakrájených čerstvých bylinek (pažitka, petržel)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • sůl a pepř podle chuti
  1. Všechny ingredience pro omáčku smíchejte v misce.
  2. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu citronové šťávy nebo vody k zředění.
  3. Podávejte společně s grilovanými mořskými plody.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *