15. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Japonská rýže s mořskými řasami
zdroj: Recepty 24/7

Japonská rýže s mořskými řasami je autentický japonský recept, který spojuje lahodnou rýži s výjimečnou chutí mořských řas. Tento pokrm je nejen jednoduchý a rychlý k přípravě, ale také nabízí plno zdravotních výhod. Mořské řasy jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, které jsou prospěšné pro vaše zdraví. Užijte si autentickou japonskou kuchyni s tímto jednoduchým, ale lahodným receptem na japonskou rýži s mořskými řasami.

Suroviny

  • 200 g japonské rýže
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 g sušených mořských řas
  • 100 g naklíčených sójových klíčků
  • 1/2 šalotky, jemně nasekaná

Postup

  1. Propláchněte rýži pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čistá.
  2. V hrnci smíchejte rýži s 300 ml vody a přiveďte k varu.
  3. Ztlumte plamen a nechte rýži vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud nebude měkká a voda se nevyvaří.
  4. V malé míse smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
  5. Přelijte uvařenou rýži do velké mísy a postupně přidávejte ocetovou směs. Jemně promíchejte, aby se ocet rovnoměrně rozložil po rýži. Nechte rýži vychladnout na pokojovou teplotu.
  6. Mezitím namočte sušené mořské řasy do studené vody a nechte je změknout asi 5 minut.
  7. Řasy opláchněte pod tekoucí vodou a nechte je okapat. Jemně je nakrájejte na menší kousky.
  8. Přidejte naklíčené sójové klíčky, nakrájenou šalotku a změklé mořské řasy ke vychlazené rýži. Jemně promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně propojily.
  9. Japonskou rýži s mořskými řasami můžete podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k japonským pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *