14. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Naanové placky s cizrou
zdroj: Recepty 24/7

Naanové placky s cizrou jsou oblíbeným indickým pokrmem, který zaujme všemi svou lahodnou kombinací jemného kokosového chleba a pikantního cizrýho nádivky. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit perfektní naanové placky s cizrou přímo u vás doma. Vychutnejte si exotickou chuť indické kuchyně s tímto jednoduchým a chutným receptem!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 150 ml mléka
  • 60 ml jogurtu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 200 g cizrny (vařená nebo konzervovaná)

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
  2. Přidejte mléko, jogurt a 1 lžíci rozpuštěného másla. Promíchejte a vytvořte vláčné těsto.
  3. Pokryjte misku a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.
  4. Rozdělte těsto na 8 stejných kousků a vytvarujte z nich malé placky.
  5. Rozpalte pánvičku na střední teplotu. Placky na obou stranách potřete rozpuštěným máslem a opékejte je na pánvi z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a dokonale upečené.
  6. Cizrnu dobře opláchněte pod tekoucí vodou a osušte ji. Přiveďte ji k varu a vařte ji asi 5 minut, nebo dokud není měkká.
  7. Placky s cizrout dost podávejte jako chlebíčky k různým omáčkám, nebo je naplňte cizroutem, přidejte zeleninu a vytvořte z nich plněné placky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *