14. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Květák a fenykl se sezamovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na „Květák a fenykl se sezamovou omáčkou“ je skvělou volbou pro všechny milovníky zeleniny. Květák a fenykl jsou osvěžující zeleniny, které se skvěle doplňují. Sezamová omáčka přidává jídlu vynikající chuťový zážitek. Vypróbujte tento recept a uvidíte, jak snadno a rychle můžete připravit chutný a zdravý pokrm plný vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 1 ks květák
  • 1 ks fenykl
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve očistěte květák od zelených listů a rozdělte jej na menší růžičky.
  2. Fenykl omyjte, odstraňte vnější tvrdé listy a pokrájejte na tenké plátky.
  3. Sezamová semínka opražte na pánvi bez oleje, dokud nezezlátnou.
  4. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte květák asi 5-7 minut, nebo dokud nebude měkký, ale stále křupavý.
  5. V menším mísce smíchejte sójovou omáčku, med, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
  6. Větší mísu naplňte studenou vodou a do ní vložte květák. Odstavte z plotny.
  7. V další pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm fenykl až do zesklovatění, asi 5 minut.
  8. Přidejte povařený květák a promíchejte s orestovaným fenyklem.
  9. Přilijte sezamovou omáčku a znovu promíchejte.
  10. Před podáváním posypte směsí opražených sezamových semínek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *