14. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Asado de tira je argentinské pokrm, který se připravuje z výřezu z hovězího masa. Tento recept vám ukáže, jak si připravit chutnou a šťavnatou asado de tira, která se rozplývá v ústech. S jemnou marinádou a dlouhým grilováním se dosahuje plného bohatého aroma masa. Podávejte s lahodnými přílohami a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně.-
Suroviny:
- 1 kg asado de tira (řízek ze střední části hovězího žebra)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička cukru
- 250 ml hovězího vývaru
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm asado de tira ze všech stran do zlatova.
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata na menší kousky.
- Na stejné pánvi orestujeme cibuli a česnek, pak přidáme papriky a rajčata a chvíli společně dusíme.
- Přidáme sol, mletý pepř, sušený oregano, sladkou papriku, mletý kmín, mletý koriandr a cukr. Promícháme a necháme dusit 1-2 minuty.
- Přidáme hovězí vývar, přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Před servírováním posypeme nasekanou petrželkou.