14. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře Marengo
zdroj: Recepty 24/7

Kuře Marengo je tradiční francouzské jídlo, které je oblíbené pro svou bohatou chuť a jednoduchou přípravu. Tento recept kombinuje kuřecí maso s rajčaty, cibulí, česnekem a bylinkami, vytvářející neodolatelnou omáčku plnou chuťových výbuchů. Připravte si tento výjimečný pokrm a užijte si nezapomenutelnou gastronomickou dobrodružství s kuřetem Marengo.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích stehenních kůží
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 půlka citronu, nakrájená na plátky
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí stehenní kůží osolte a opepřete z obou stran.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a opečte kuřecí kusy z obou stran do zlatova.
  3. Přidejte cibuli a česnek a restujte je spolu s kuřecími kusy, dokud cibule nezezlátne.
  4. Přidejte plátky citronu, loupaná rajčata, vývar, bílé víno a sušený oregano.
  5. Vše promíchejte, přiveďte k varu a poté snižte teplotu na nejnižší možnou.
  6. Kuřecí kusy nechte dusit pod pokličkou asi 1 hodinu, nebo dokud masa nezměkne.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti.
  8. Kuře Marengo podávejte s rýží nebo domácím chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *