14. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo je tradiční vietnamská polévka, která vás okouzlí svou bohatou a kořeněnou chutí. Tato populární omáčka se připravuje ze syrového hovězího masa a dochází k ní s jarními cibulkami, bylinkami a limetkou. Pokud toužíte po autentickém a osvěžujícím jídlu, Pho Bo je pro vás tou správnou volbou. Sledujte tento recept a objevte tajemství přípravy této vynikající vietnamské speciality.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (předem uvařené a nakrájené na tenké plátky)
- 100 g rýžových nudlí
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 4 hříbky (nakrájené na tenké plátky)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky tuřínu
- 1 čajová lžička koriandru (mletá)
- 1 čajová lžička kmínu (mletý)
- 1/2 čajové lžičky skořice (mletá)
- 1/2 čajové lžičky kajenského pepře
- 1 pomeranč (na plátky)
- 500 ml hovězího vývaru
- čerstvá koriandr na ozdobu
- čerstvé jalapeňo papričky (nasekané na plátky, podle chuti)
Postup
- Do hrnce nalijte vývar a přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, tuřín, koriandr, kmín, skořici a kajenský pepř. Nechte směs probublat a vařit přibližně 5 minut, aby se chutě propojily.
- Vložte do hrnce nakrájené hovězí maso a vařte ještě 2-3 minuty, dokud maso není prohřáté. Použijte naběračku a přeneste maso do servírovacích miskovin. Nechte stranou.
- V témže hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a vařte nudle podle návodu na obalu. Jakmile jsou al dente, sceděte je a opláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit.
- Na talíři rozložte vařené nudle, plátky cibule a hříbky. Na nudle položte plátky pomeranče.
- Nalijte hovězí vývar s kořením přes nudle a ozdobte čerstvou koriandrou. Podle chuti můžete přidat i nakrájené jalapeňo papričky pro příjemnou pikantnost. Hotový Pho Bo podávejte hned.