14. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Mandlová marocká polévka je exotické jídlo, které svými bohatými chutěmi přivádí do vaší kuchyně kousek Orientu. Tato polévka je připravena z jemně mletých mandlí, kokosového mléka, rajčat a směsi koření, jako je paprika, koriandr a kurkuma. Sýrová chuť mandlí se sladkou příchutí kokosu vytváří dokonalou kombinaci, která se skládá z uklidňujících a křupavých textur. Tato lehká a zdravá polévka je ideální jako předkrm nebo samostatné jídlo pro vegetariány i vegany. Vyzkoušejte tento autentický recept mandlové marocké polévky a dejte si do svého jídelníčku chutě z Orientu.
Suroviny
- 200 g mandlí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Mandle spařte vroucí vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- V hrnci na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte spařené a oloupané mandle a opět lehce osmahněte.
- Přidejte zeleninový vývar, kmín, koriandr, skořici a zázvor.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Polévku povařte asi 15 minut, dokud mandle nezměknou.
- Pomocí mixéru nebo tyčového mixéru rozmixujte polévku dohladka.
- Poté ji můžete případně přecedit přes jemný sítko, aby byla hladší.
- Podávejte teplou a můžete ji ozdobit nastrouhanou mandlí nebo bylinkami.