14. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Zabijačkový guláš beef ragout
zdroj: Recepty 24/7

Tento chutný zabijačkový guláš je vyroben ​z kvalitního‍ hovězího masa a je plný lahodných a bohatých chutí. Pořádně dochucený kořením a vařený⁤ do měkka, nabízí tento⁤ recept dokonalou kombinaci ⁤kvalitních surovin a tradičních technik vaření. Připravte si tento výjimečný zabijačkový guláš a udělejte si radost ⁣svému chuťovému pohárku. ⁢

Suroviny:

  • 500 g hovězího masa ‍(přednostně z kyty nebo plecka)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky (červená ⁤a zelená)
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400 ml​ hovězího vývaru
  • 2 lžíce octa
  • čerstvá petrželka na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte sádlo a osmažte na něm na kostky nakrájené cibuli, česnek ​a papriky.
  2. Pokud je zelená paprika hořčí, přidejte ji jako první a osmahněte⁣ do měkka. Poté přidejte ‌červenou papriku. Nakonec přidejte mletou sladkou papriku, kmín a kari a prohřejte.
  3. Z masa odstraňte přebytečný⁢ tuk‌ a nakrájejte⁢ ho na menší kostky. Přidejte je na pánvi a smažte společně s ostatními​ ingrediencemi,‍ dokud nezezlátne.
  4. Přidejte hovězí vývar a ocet a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu ‍a dusíme⁢ na mírném ohni. Guláš vaříme do měkka masa (asi 1,5 až 2 hodiny), občas zamíchejte. Během vaření můžete přidat vodu, pokud ‍by se ⁢guláš příliš zahustil.
  5. Na závěr ⁣ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. ⁢Podle potřeby můžete přidat čerstvou petrželku pro vůni‌ a dochucení.
  6. Podávejte s houskovým knedlíkem, chlebem nebo bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *